Staročeské umění kuchařské

Autor: 
Zíbrt Čeněk
ISBN: 
9788072724000
9788072723539
Rok vydání: 
2011
Počet stran: 
592
Poskytovatel: 
Palmknihy
Vydavatel: 
Typ: 
Jazyk: 
Cena: 
49 Kč
167831
pap
pdf
Anotace: 

V této nedostižné kuchařce shromáždil Čeněk Zíbrt tisíce receptů z historických kuchařských knih – ohromující celek pomůže čtenářům s afinitou k vaření získat představu, jak se naši předci z vyšších tříd stravovali, co a v jaké úpravě jedli v průběhu staletí. Souhrnná kniha tohoto formátu u nás dosud nevznikla a je potřebným počinem zejména proto, že všechny zde shromážděné recepty pocházejí z doby před příchodem brambor a dalších zemědělských plodin, například rajčat, paprik, kukuřice, jež se do Evropy dostaly v důsledku zámořských objevů a dnes tvoří základ našeho jídelníčku, bez něhož si neumíme představit oběd ni večeři. Místo těchto cizokrajných ingrediencí se vařilo, s výjimkou exotického koření, převážně z místních zdrojů, ať už se jednalo o obilniny, luštěniny či zvěřinu a bobuloviny či houby z českých lesů nebo ryby z českých řek a různě upravované maso z domácích zvířat. 

Nové e-knihy k vypůjčení

public://cover/cover_421132.jpg
public://cover/cover_421136.jpg
public://cover/cover_421137.jpg
public://cover/cover_421126.jpg
public://cover/cover_421127.jpg
public://cover/cover_421128.jpg
public://cover/cover_421129.jpg
public://cover/cover_421130.jpg
public://cover/cover_421131.jpg
public://cover/cover_421123.jpg
public://cover/cover_421117.jpg
public://cover/cover_421118.jpg

Nové audioknihy k vypůjčení

public://cover/cover_206762.jpg
public://cover/cover_420904.jpg
public://cover/cover_206651.jpg
public://cover/cover_206653.jpg
public://cover/cover_206705.jpg
public://cover/cover_401606.jpg
public://cover/cover_421070.jpg
public://cover/cover_420826.jpg
public://cover/cover_402292.jpg
public://cover/cover_421044.jpg
public://cover/cover_420811.jpg
public://cover/cover_393750.jpg