Staročeské umění kuchařské

Autor: 
Zíbrt Čeněk
ISBN: 
9788072724000
9788072723539
Rok vydání: 
2011
Počet stran: 
592
Poskytovatel: 
Palmknihy
Vydavatel: 
Typ: 
Jazyk: 
Cena: 
49 Kč
167831
pap
pdf
Anotace: 

V této nedostižné kuchařce shromáždil Čeněk Zíbrt tisíce receptů z historických kuchařských knih – ohromující celek pomůže čtenářům s afinitou k vaření získat představu, jak se naši předci z vyšších tříd stravovali, co a v jaké úpravě jedli v průběhu staletí. Souhrnná kniha tohoto formátu u nás dosud nevznikla a je potřebným počinem zejména proto, že všechny zde shromážděné recepty pocházejí z doby před příchodem brambor a dalších zemědělských plodin, například rajčat, paprik, kukuřice, jež se do Evropy dostaly v důsledku zámořských objevů a dnes tvoří základ našeho jídelníčku, bez něhož si neumíme představit oběd ni večeři. Místo těchto cizokrajných ingrediencí se vařilo, s výjimkou exotického koření, převážně z místních zdrojů, ať už se jednalo o obilniny, luštěniny či zvěřinu a bobuloviny či houby z českých lesů nebo ryby z českých řek a různě upravované maso z domácích zvířat. 

Nové e-knihy k vypůjčení

public://cover/cover_209491.jpg
public://cover/cover_162513.jpg
public://cover/cover_334655.jpg
public://cover/cover_421787.jpg
public://cover/cover_421783.jpg
public://cover/cover_421784.jpg
public://cover/cover_421785.jpg
public://cover/cover_421753.jpg
public://cover/cover_421754.jpg
public://cover/cover_421757.jpg
public://cover/cover_421758.jpg
public://cover/cover_421759.jpg

Nové audioknihy k vypůjčení

public://cover/cover_403706.jpg
public://cover/cover_417724.jpg
public://cover/cover_417603.jpg
public://cover/cover_420572.jpg
public://cover/cover_421584.jpg
public://cover/cover_421383.jpg
public://cover/cover_403734.jpg
public://cover/cover_417602.jpg
public://cover/cover_393932.jpg
public://cover/cover_401607.jpg
public://cover/cover_354372.jpg
public://cover/cover_206687.jpg